Mijn naam is Iris

Ik zeg wel eens tegen mensen dat ik twee keer geboren ben. Eerst in 1970 en opnieuw in 2017, na een half leven, waarin ik voortdurend het gevoel had tegen dingen aan te lopen. Ik kwam geen stap verder. Dat veranderde na het beëindigen van een lange relatie waarin ik mezelf volkomen was kwijtgeraakt.

The Body Keeps the Score

Een half jaar voor die relatiebreuk leerde ik het werk van Bessel van der Kolk kennen: The Body Keeps the Score (Traumasporen). Dat boek leerde mij, dat de oorzaak waardoor ik nooit echt kon landen, gelegen lag in gebeurtenissen in mijn vroege jeugd. De overlevingsstrategieën die ik toen had ontwikkeld, belemmerden me te leven zoals ik echt wil. Een leven leiden zoals het is bedoeld: aanwezig, in verbinding, authentiek, en in vrijheid.

Lichaamsgerichte Traumatherapie

Vervolgens bracht het werk van Irene Lyon mij in aanraking met de lichaamsgerichte traumabehandelingsmethode van Peter Levine: Somatic Experiencing® (SE). Ik volgde haar training Smart Body Smart Mind en vond een therapeut in de buurt die met SE werkte. Bij haar kon ik terecht voor een-op-een sessies die me veel extra ondersteuning gaven.

Dit alles bij elkaar zorgde er vrij snel voor dat ik de moed vond die relatie te verbreken. Dat zorgde vervolgens voor een grote omslag in mijn leven. Sterker nog: ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer terug heb gevonden. In plaats van een buitenstaander te zijn, sta ik nu midden in het leven. Een Iris is geen muurbloem!

Opleiding en ervaring

In 2021 rondde ik de 4-jarige opleiding tot massagetherapeut aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam af. De titel van mijn eindproject was: Op zoek naar Levendigheid, hoe massagetherapie kan helpen bij het terugvinden van iemands levendigheid. Mocht je dit willen lezen, neem dan even contact op via email, dan stuur ik je een exemplaar.

Naast deze opleiding startte ik in 2019 met de 3-jarige opleiding voor lichaamsgerichte traumatherapie Somatic Experiencing®, deze heb ik in december 2022 afgerond.

Omdat ik graag met gezinnen wil gaan werken, studeer ik nu ook orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden.

In mijn vorige leven studeerde ik af aan de kunstacademie als grafisch en typografisch vormgever, deed ik modestyling en -prognose, was ik kleermaker / coupeuse en fiber artist en een health food blogger. Sinds 1999 was ik vooral thuisblijfmoeder en later thuisonderwijs moeder van drie prachtig (bijna) volwassen kinderen.

Wat je nog meer van mij moet weten

Als kind zei ik altijd dat ik een hekel had aan sport. Dat ik een ware waterrat was en meerdere keren per week in het zwembad lag, dat telde niet, vond ik. Zwemmen was immers fijn en sporten was afzien.

Nu zie ik mezelf als sportief en beweeg ik graag, maar hardlopen en balsporten kunnen me nog steeds niet bekoren. Daarentegen ben ik gek op schaatsen, kajakken en dansen.

Mijn fictieve datingprofiel zou nu kunnen zijn:

Natuurliefhebber met stadse fratsen
Outdoor huismus
Actief en lui
Van techno tot klassiek
Water, ijs & woestijn
Eeuwige student zoekend naar uitdagingen
‘Geen rugzak’ of deze afgedaan? Neem je moeder in de maling Iedereen sleept wat mee.
Face it, do the work, heal. It’s a lifelong process and the biggest adventure one can experience.
Ben jij bereid dit avontuur met mij aan te gaan?

En nee, ik ben niet meer op zoek naar een partner, maar nodig jou wel uit om op avontuur te gaan!

Benieuwd geworden en wil je een keer kennis komen maken met mij en mijn werkwijze? Stuur me een berichtje via Whatsapp of neem contact op via email.

Scan de code