Massage-therapie

In mijn praktijk in Castricum begeleid ik je op een ontspannen manier bij het ervaren van je lichaam. Samen gaan we op zoek naar wat daar te ontdekken valt. Omdat het lijf tijd nodig heeft, doen we dit langzaam en beetje voor beetje. Zo leer je steeds opnieuw het signaal te herkennen dat het nu wel veilig is. Op die manier kan het lichaam ervaren dat er geen levensbedreigende situatie is, en dat de beschermingsmechanismen niet meer nodig zijn. Je zakt letterlijk weer in je lichaam, voelt ontspanning en zelfvertrouwen. Je kunt gevoelens weer toelaten en het leven kan weer gaan stromen!

Somatic Experiencing

Naast verschillende massagetechnieken, maak ik hierbij gebruik van onder andere het gedachtegoed en technieken van Somatic Experiencing®, een lichaamsgerichte vorm van traumatherapie. Lichaamsgericht wil niet per se zeggen dat ik je altijd aanraak. Ondersteunende aanraking en massage zijn tools die ik in kan zetten, maar niet noodzakelijkerwijs. Het lichaamsgerichte zit ‘m voornamelijk in de focus op dat wat er zich in het lichaam aandient aan sensaties in het hier en nu. Om je daarvan bewust te worden en te leren om erbij te kunnen blijven.

Je kunt het zien als een ontdekkingstocht waarbij je nieuwsgierig gaat worden naar dat wat er zich afspeelt in jouw lijf. Dit doe ik door middel van het stellen van onderzoekende vragen. En door je te laten voelen, al dan niet met aanraking.

Scan de code